קרם ברולה – קינוח צרפתי מפורסם עם שכבת קרמל שרוף מעל קרם עדין וקטיפתי בטעם וניל. קינוח מסעדות שקל להכין בבית ולהפתיע את בני המשפחה
© כל הזכויות שמורות לבר דהן \\ נבנה ב-♥ ע"י טל שקורי
קרם ברולה – קינוח צרפתי מפורסם עם שכבת קרמל שרוף מעל קרם עדין וקטיפתי בטעם וניל. קינוח מסעדות שקל להכין בבית ולהפתיע את בני המשפחה
מחממים תנור ל120 מעלות.
בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה ומקל וניל חצוי / מחית וניל לסף רתיחה
במקביל טורפים בקערה סוכר וחלמונים עד שהתערובת הופכת בהירה
ברתיחה, מכבים את האש ועושים השוואת טמפרטורות:
מוזגים מעט מהשמנת המתוקה לחלמונים תוך כדי טריפה, שיתחממו מעט.
רק כשהתערובת אחידה מוסיפים את יתרת השמנת תוך כדי ערבוב.
מחזירים את התערובת לתוך הסיר דרך מסננת, מדליקים את אש וממשיכים בישול קצר עד לרתיחה קלה
מוזגים את התערובת לתוך כלים חסיני חום
מניחים את הכלים בתוך תבנית תנור עמוקה ומוזגים מים רותחים לתבנית הגדולה עד למחצית מגובה הכלים.
(זה נקרא אמבט מים או בן מרי – זהירות שהמים לא יחדרו לתוך כלים עם הברולה)
אופים ב120 מעלות עד שהקרם נקרש בשוליים ועדיין רוטט במרכז כל כלי.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר באמבט המים עד לטמפ’ החדר.
מעבירים למקרר עד שהקרם קר מאוד, לפחות שעתיים
לפני ההגשה מפזרים סוכר בשכבה דקה על כל מנה ומשחימים בברנר או בתנור שחומם מראש למצב גריל.
אפשר לקשט בתותים או בכל פרי אחר שאוהבים
בתאבון !