עוגת סילאן – טבעונית !

לאחרונה נראה יותר ויותר שאנשים נכנסו לעניין הטבעונות..

אז החלטתי לפרגן לכם במתכון לעוגה בחושה מדהימה, מלאה בתבלינים שמוסיפים המון, קלה ופשוטה להכנה, וטעימה בטירוף !

הנאה מובטחת !!!

* המתכון מתאים לתבנית קוגלהוף או ל2 תבניות אנגלישקייק

מצרכים

עוגה סילאן

420 גרם קמח
100 גרם סוכר חום כהה
3 כפיות אבקת אפיה
1 כפית קינמון
חצי כפית ציפורן טחון
חצי כפית ג'ינג'ר טחון (לא חובה)
כוס וחצי רסק תפוחים ממותק
180 גרם שמן קנולה
180 גרם סילאן
אגוזי מלך לקישוט

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל175 מעלות ומשמנים את התבניות.

2. בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפיה, קינמון, ציפורן וג’ינג’ר.

3. בקערה אחרת מערבבים שמן, סילאן ורסק תפוחים.

4. יוצקים את תערובת הסילאן לתערובת הקמח בהדרגה וטורפים לתערובת אחידה, מעבירים לתבנית .

5. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מפזרים מעל אגוזי מלך.

6. שומרים עטוף מחוץ למקרר עד 3 ימים .

כתיבת תגובה

מתכונים נוספים שתאהבו