עוגיות שוקולד מושלגות

במיוחד לכל אוהבי השוקולד !!!

העוגיות האלה נכנסות לתנור ככדורים תמימים, שמצופים לגמרי באבקת סוכר. בהמלך האפייה העוגיות תופחות, "מתפוצצות" ומקבלות את מראה הסדקים המיוחד

 

מצרכים

עוגיות

350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה / שמן לפרווה
3 ביצים
100 גרם סוכר
3 כפות ליקר או חלב
120 גרם קמח
1 כפית אפיה
100 גרם שקדים טחונים

לציפוי

סוכר
אבקת סוכר

אופן ההכנה

ממיסים יחד שוקולד וחמאה. במקביל במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מוסיפים את החלב או הליקר. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה מעט נוזלית, משאירים במיקסר ומכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה. מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 

לציפוי מסיבי יותר ומראה דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקת נוטה להיספג.
אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר – במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות (הן אמורות להישאר עסיסיות במרקם המזכיר בראוניז בפנים).
מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום, בטמפ' החדר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב tumblr
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

כתיבת תגובה

עוד מתכונים של קנדי בר

בראוניז שוקולד

בראוניז רכים, עסיסיים ומלאים בשוקולד ללא חמאה וללא מרגרינה !! הכנה של 10 דק, אפייה

סגירת תפריט