פארי ברסט פרלינה

פארי ברסט עשוי מבצק רבוך שאופים בצורת טבעות. המילוי המסורתי הוא קרם מוסלין פרלינה, אך בהחלט אפשר לגוון בטעמים. אני כמובן הלכתי על הקלאסיקה הטעימה הזאת, כי אני לא מכירה אף אחד שיגיד לא למילוי הקרם המעולה הזה. את הפארי ברסט מקשטים במעט שקדים פרוסים לפני האפייה ולאחר המילוי מפזרים מעט אבקת סוכר; כמה פשוט – ככה טעים

מצרכים

בצק רבוך

125 גרם חלב
125 גרם מים
122 גרם חמאה
10 גרם סוכר
5 גרם מלח
150 גרם קמח
220 גרם ביצים

קרם פטיסייר

500 גרם חלב
120 גרם סוכר
120 גרם חלמון
40 גרם קורנפלור
1 מקל וניל / מחית וניל איכותית

קרם פרלינה

500 גרם קרם פטיסייר
100 גרם שמנת מתוקה 38%
100 גרם מחית פרלינה

אופן ההכנה

בצק רבוך

שמים את כל חומרי הגלם בסיר למעט הקמח והביצים ומביאים לרתיחה מלאה.
כשרותח, מוסיפים את הקמח במכה אחת ומערבבים היטב עם כף עץ עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומפעילים על מהירות בינונית. נותנים לבצק להתקרר כחצי דקה – דקה עד שכמות האדים מופחתת, טורפים את הביצים בקערה ומתחילים להוסיף אותם בהדרגה, כל פעם קצת. (לקראת הסוף יש לבדוק את הבצק כי לא תמיד נשתמש בכל הכמות של הביצים).
כשסיימנו עם הוספת הביצים, בודקים. לוקחים את הבצק בין 2 אצבעות ומותחים אותו. אם הוא נמתח ונחתך בצורה אחידה – הוא מוכן.
אם הוא לא נמתח / נקרע, יש להוסיף בהדרגה עוד ביצים.
מעבירים לשק זילוף עם צנתר 10 חלק ומזלפים עיגול חלול. מעליו מפזרים שקדים פרוסים ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 35 דקות.
כשמוכן, מצננים ופורסים באמצע ל2 חצאים.

קרם פטיסייר

בסיר שמים את כל חומרי הגלם למעט חלמונים וקורנפלור ומביאים לרתיחה. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים והקורנפלור, וכשרותח עושים השוואת טמפרטורות (שופכים את החלב הרותח לתוך תערובת החלמונים וטורפים היטב ) מחזירים לסיר דרך מסננת וממשיכים לטרוף עד לרתיחה והסמכה של הקרם. אחרי שמסמיך ממשיכים עוד דקה נוספת, מעבירים לקערה ומכסים עם ניילון נצמד על פני השטח, ומעבירים לקירור של שעתיים.

קרם פרלינה

מוציאים את הקרם פטיסייר מהמקרר ופותחים אותו בעזרת מטרפה. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ומחית פרלינה למרקם יציב. מקפלים את הקצפת עם הפטיסייר שהכנו מראש.
מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב גדול, ומזלפים מעל החלק התחתון של הפריס ברסט, וסוגרים עם החלק העליון. מנפים מעל אבקת סוכר, מגישים ואוכלים !

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב tumblr
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

כתיבת תגובה

מתכונים נוספים שתאהבו