טארט שזיפים ושקדים

את הפאי הזה הכנתי לערב חג של סוכות
לאחר שהמשפחה ביקשה ממני "לא קינוח משמין מדי, גם ככה החגים האלה…."
אמרתי להם שאין טעים בלי משמין, וזה מה שעלה לי לראש

טארט מבצק פריך שקדים, קרם שקדים ושזיפים טריים מסודרים מעל
שעה וחצי נטו של עבודה, ויש לכם קינוח מנצח!

מצרכים

בצק פריך

100 גרם חמאה רכה
50 גרם אבקת סוכר
35 גרם ביצה
כוס ורבע קמח (כוס חד פעמי)
חצי כוס שקדים טחונים (כוס חד פעמי)

קרם שקדים

150 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר
150 גרם שקדים טחונים
1 ביצה
2 חלמונים
כפית וחצי אמרטו (ליקר שקדים)
30 גרם קמח

תוספות

6 שזיפים
50 גרם שקדים פרוסים
נפאז'

אופן ההכנה

המתכון מתאים לתבנית פאי בקוטר 20

בצק פריך:
במיקסר חמאה ואבקת סוכר להקרמה.
להוסיף ביצה בהדרגה , ואז את היבשים.
לעבד ממש מעט עד שמתאחד הבצק, לעטוף בניילון נצמד ולהעביר לקירור של שעה במקרר או עד שנוח לעבוד איתו.
אחרי שעה לרדד את הבצק לעובי של 4-5 ממ , ולהכניס לתוך תבנית פאי קוטר 20
לוודא שהבצק יושב בזווית של 90 מעלות בתבנית, ולחתוך שאריות.
להעביר לקירור עד הרכבה.

קרם שקדים:
במיקסר שמים חמאה וסוכר להקרמה קלה.
להוסיף את הביצה והחלמונים בהדרגה עד להטמעה מלאה,
ואז את כל היבשים עד לאיחוד.
לזלף בתוך הטארט את כל כמות השקדים

הרכבה:
לחמם תנור ל170 מעלות
לחתוך את השזיפים לחצי, להוציא את הגרעין וכל חצי לחתוך ל3 פרוסות לאורך.
להניח באלכסון אחד ליד השני לאורך כל הטארט
לפזר שקדים פרוסים בדפנות
לאפות בערך 35-40 דקות או עד שמשחים
למרוח מעל נפאז'
לצנן לחלוטין ולחלץ

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב tumblr
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

כתיבת תגובה

מתכונים נוספים שתאהבו