טארט שוקולד

טארט שוקולד הוא אחד הטארטים הטעימים והפשוטים שיש.
הוא מורכב מקלתית בצק פריך שוקולד וממולא בגנאש שוקולד מריר וחמאה. אין צורך ביותר מזה!
הוא לא צריך קישוטים או תוספות כדי להעצים אותו או כל דבר שיוכל להסיח את דעתנו מטעם השוקולד. הוא מספיק מרשים וטעים ככה, איך שהוא.

ביס אחד קטן מהטארט הזה ומובטח לכם ביקור בגן עדן.

מצרכים

לבצק פריך קקאו

180 גרם קמח
78 גרם אבקת סוכר
15 גרם קקאו
25 גרם אבקת שקדים
120 גרם חמאה
55 גרם ביצה
מלח

גנאש שוקולד

400 גרם שוקולד מריר
430 גרם שמנת מתוקה
100 גרם חמאה
קישוטי שוקולד לעיטור

אופן ההכנה

במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, אבקת סוכר, קקאו, אבקת שקדים וחמאה חתוכה לקוביות
מעבדים במהירות בינונית עד לקבלת מרקם חולי. מוסיפים בהדרגה את הביצה והמלח עד לקבלת בצק רך ויציב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של חצי שעה.
עוברים להכנת הגנאש. בסיר מביאים לרתיחה שמנת מתוקה וחמאה. בקערה נפרדת שוקלים את השוקולד המריר. כשהשמנת מגיעה לרתיחה שופכים על השוקולד וטורפים היטב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. טוחנים את המסה בבלנדר מוט ומניחים בצד להתייצבות.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על קמח לעובי של 3 מ"מ.
לוקחים רינג קוטר 8 ומשמנים אותו מסביב. קורצים מהבצק עיגולים שגדולים מקוטר הרינג ב2 ס"מ. מניחים כל עיגול בצק בתוך הרינג ומורידים שאריות.
אופים אפייה עיוורת – על הבצק מניחים שקית קוקי / ניילון נצמד שמותאם לאפייה ובפנים שמים קטניות – אורז / שעועית ואופים ב180 מעלות במשך 15 דקות או עד שהבצק מזהיב.
מוציאים מאפייה ונותנים לבצק מעט להתקרר.
מעבירים את הגנאש לשק זילוף , מזלפים לתוך הקלתיות שאפינו. מנפים מעט אבקת סוכר לקישוט, ומפזרים קישוטי שוקולד.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב tumblr
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

כתיבת תגובה

מתכונים נוספים שתאהבו